SkaterGirL
Co - Admin
Ruh Hali :
Sanal Hayvanı :
|
Konu: HIM C.tesi Eyl. 08, 2007 10:51 am |
|
|
Kendi kendine meydan okumak demek yaptığın şeyleri biraz farklı şekilde yapmak demektir."Bütün şarkıları gerçekten olabildiğince hızlı yapmaya çalışıyorum öyle ki kayıt yerine gidip,bir kaç kutu bira alıyor,biraz daha fazla punk ve rock sınırlarını aşıp,biraz daha açık sözlü şarkılar yapıyorum" diyor Ville Valo New York'un ünlü Electric Ladyland Stüdyolarında yapımcısı Tim Palmer(Robert Plant,U2) ile birlikte Dark Light albümü mixlerinin üzerinden bir kez daha geçerken elinde birkaç bira ile dışarı uzanarak. Önceleri krallık olan zarif Paramour onlara grubun önceleri çalışma fırsatını elde ettiği bir atmosfere eşdeğer bir ortam sağladı."İngiltere’deki Wales’ın kırsal bölgelerinde 99 da bir albüm yapmıştık.Yine bütün grup üyelerinin bütün kayıt süreci boyunca birarada olduğu bir albüm yapmak istedim.Bu taksi tutmak zorunda kaldığınız büyük şehirlerdekinin aksine daha kardeşçe bir tutumun hakim olduğu bir ortamdı.Bu yüzden burada biraz daha barışçıl bir atmosfer hakim.”diyor.
Çok büyük değişikliklere rağmen,Valo Dark Light’ın sözlerinde müzikal açıdan tam olarak ne için çabaladığını biliyordu. "Şarkıların soğukkanlı ,canlı,doğrudan istediğini veren türde şarkılar olmasını istedim. Fakat zamanda gerçekten de melodik olmalıydı. Ve şarkılar arasından bir çizgi olmasını istedim.Çünkü çok kısa zaman aralıklarında yazılmışlardı ve bir anlamda az ya da çok aynı havaya sahiplerdi” diyor.Dikkat çekmek istediği havaya karşılık şöyle ekliyor Ville Valo “Bu çılgın bir şekilde gerçek olmayan bir şey,bu garip bir şey,bu David Lynch,bu Tim Burton, fakat bütün bu şeyler AC/DC formatında gerçekleşiyor.Kalçalarınızı ona göre hareket ettirebilirsiniz,kafa sallayabilirsiniz veya gitar çalıyormuş gibi davranabilirsiniz”
Bu tarz şarkılar HIM ‘i dünya çapında birer rock star yaptı ve Valo’nun bu sayede İngiliz metal dergisi Kerrang’da son zamanlarda Ozzy Osbourne ve Slash’ın yanında bir yer edinmesini de sağladı! Dark Light müzikal açıdan tutkulu,hızlı-adımlara sahip hard rock vuruşları ve ince tempo değişiklikleri içeren“vampire heart” ile başlangıç yapıyor. Bütün bunlarla beraber Valo Hım ’in çizgisini “yol boyunca ait olduğun karanlıkta senin sıcaklığını hissedene kadar sana yol göstermek,sarıl bana tıpkı hayata sarıldığın gibi,bütün korkular hayat bulduğunda ve beni mezarımdan çıkarttığında sev beni tıpkı vampir kalbimin kanını yakıp kavuran güneşi sevdiğin gibi” sözleriyle belli ediyor. Evet,Dark Light klasik bir HIM,bütün hayranlarını her şeye kadir Heartagram sunağına tapmaları için etkileyen aşk ve arzu destanının bir benzeri.
Albümdeki 10 şarkı Ville Valo’nun söylediği “alevlerde boğulup, suda yanıyordum,sana yanlışı kanıtlamak ve seni korkutup kaçırmak için” sözlerini içeren tıpkı “Killing Loneliness” gibi kayda değer derecede rocker ve piyano ile başlayıp hafızalarda kalan bir kıvrıma sahip ;sevecen orta-tempoda bir çıkış parçası,klasik bir rock türküsü olan ,gümbürtülü “The Face of God” ve gitarları öne çıkan uğursuz makinemsi vuruşlar eşliğinde ve Vincent Price havasında bir vokalle söylenen "Forever we are, forever we be, forever we'll be crucified" sözleriyle akıp giden “In The Nightside of Eden” e daha yakın bir parça olan bulaşıcı “Under the Rose” gibi parçalardan oluşuyor. İlk çıkış parçası ise etkileyici derecede dinamik “Rip Out The Wings Of A Butterfly."
Dark Light’ı yaptığı sürece Valo hiçbir baskı sızıntısına dahi izin vermezken kısmen albümün adının geldiği anlamın da farkındaydı.”Benim için bu yeni bir başlangıç,yeni bir anlaşma,ziyaret edilecek yeni şehirler ve barlar,tanışılacak yeni insanlar demek.Aynı zamanda daha önce bir şarkının adıyla adlandırdığımız bir albüm de yapmamıştık bu yüzden bu da gayet iyi."
Albümün başlığının aynı zamanda çok daha büyük ve tıpkı müzik gibi HIM in geçmişiyle bağlantılı geleneksel bir anlamı da var.”Benim soyadım;Valo Fince’de ışık demek.Ve Dark kelimesini dümdüz çevirirseniz ‘çılgın yaratık’ anlamına gelmekte.’Dark Fince’de bulunduğun ortamı yitirmek,kontrolü kaybetmek’ demek.Bu yüzden bu bir çeşit dilde sözcük oyunu”diyor Ville.”Ve Dark Light güzel bir isim çünkü bundan önce Razorblade Romance(jilet kesiği romantizm),Deep Shadows And Brilliant Hightlights (derin gölgeler ve parlak şehir ışkları) gibi albümler yaptık ve bu nedenle hep zıtlıklar vardı. Bu bir çeşit marka gibi”
Dark Light birçok anlamda klasik bir HIM albümü;etkileyici,gotik,rock,güzel,melodik ve sadece Valo ve grup arkadaşlarının yapabileceği bir albüm.Fakat aynı zamanda bu Valo’nun her zaman öngördüğü yeni bir HIM.”her şeyini çok sevdim” diyor albüm hakkında.”Bu en başından beri olmamızı istediğim gibi.Gittikçe daha da yaklaşıyoruz.”
|
|
Algieb@dmin
The R@smus'un En Gerçek F@nı
Ruh Hali :
Sanal Hayvanı :
|
Konu: Geri: HIM Paz Eyl. 09, 2007 10:55 am |
|
|
Çok iyi bir grup The Rasmus'dan 1 sene sonra kurulmuş ve Lauri ile Ville de çok iyi anlaşıyorlar...Ben seviyorum özellikle Killing Loneliness ve Rip Out The Wings Of A Butterfly şarkıları çok güzel...
|
|
Rachia.Odd
Co - Admin
Ruh Hali :
Sanal Hayvanı :
|
Konu: Geri: HIM Paz Eyl. 09, 2007 11:13 am |
|
|
bende severim bu grubu.
|
|
Algieb@dmin
Ruh Hali :
Sanal Hayvanı :
|
Konu: Geri: HIM C.tesi Ekim 13, 2007 9:39 pm |
|
|
yeni şarkıları kiss of down şarkısı da süper hem ville valo'ya uzun saç daha çok yakışmış
|
|
Hilary_@nıl
Tecrübeli HILARY Bağımlısı
Ruh Hali :
|
Konu: Geri: HIM Paz Ekim 28, 2007 12:10 pm |
|
|
evet bende seviyorum bu grubu pek tanımıyorum ama yinede süper
En son fucurama tarafından Çarş. Ağus. 05, 2009 9:13 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : TDK kurallarına uymamaktadır..)
|
|
hilaryduff
Gerçek HILARY Hayranı
Ruh Hali :
Sanal Hayvanı :
|
Konu: Geri: HIM Perş. Ocak 24, 2008 1:18 am |
|
|
him bir tanedir yaa karizma
En son fucurama tarafından Çarş. Ağus. 05, 2009 9:14 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : TDK kurallarına uymamaktadır..)
|
|
billara
Emekli Üye
|
Konu: Geri: HIM C.tesi Ocak 26, 2008 1:11 pm |
|
|
tartışılmaz süper tabiki
ben de hiç bir şey tartışmıyorum ya
En son fucurama tarafından Çarş. Ağus. 05, 2009 9:17 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : TDK kurallarına uymamaktadır..)
|
|
Algieb@dmin
Ruh Hali :
Sanal Hayvanı :
|
Konu: Geri: HIM Cuma Tem. 17, 2009 6:33 pm |
|
|
- billara demiş ki:
- tartışılmaz spr tabiki
ben de hiç bişe tartışmıyorum yha şu son zamanlarda tam bir Him'ci oldum çıktım ya yolda süper gidiyor Him başlıyorum And Love Said No'dan Funeral of Hearts,One Last Time,Endless Dark,Gone with the Sun derken bitiyor yol acayip seviyorum ya Him şarkılarını
|
|