SkaterGirL
Co - Admin
Ruh Hali :
Sanal Hayvanı :
|
Konu: Halk Düşmanları Cuma Tem. 10, 2009 9:07 pm |
|
|
Orjinal Adı: Public Enemies
Yönetmen: Michael Mann Oyuncular: Johnny Depp, Christian Bale, Marion Cotillard, Stephen Dorff, Christian Stolte
Senaryo: Ronan Bennett, Michael Mann Müzik: Elliot Goldenthal Görüntü Yönetmeni: Dante Spinotti Kurgu: Jeffrey Ford, Paul Rubell Tür: Suç / Aksiyon / Dram Süre: 140 dk. Yapım: 2009, ABD Dağıtım: UIP Filmcilik www.uip.com.tr Gösterim tarihi: 10 Temmuz 2009
Filmin Özeti 1930'lar Amerika. John Dillinger’ın hızlı ve tehlikeli hayatı. Son derece iyi hazırlanmış banka soygunlarıyla FBI’dan J. Edgar Hoover (Billy Crudup) ile en iyi ajanı Melvin Puris’in (Christian Bale) bir numaralı hedefi haline gelen Dillinger’ın hikayesi.
Kimse Dillinger ve çetesini durduramıyordu. Hiçbir hapishane onu dört duvar arasında tutamıyordu. Cazibesi ve hapisten gözüpek kaçışları sayesinde herkesin sevgisini kazandı. Kız arkadaşı Billie Frechette’den (Cotillard) tutun, günlük zorluklardan biraz olsun dikkatlerini uzaklaştıracak bir simge arayan Amerikalılara kadar herkes ona sempati duydu.
Sonradan Bebek Yüz Nelson (Stephen Graham) ve soyguncu/fidyeci Alvin Karpis’in (Giovanni Ribisi) katıldığı Dillinger çetesinin maceraları herkesi büyülüyor olsa da Hoover bu kanun kaçağının yakalanmasını, Soruşturma Bürosu’nu sonradan FBI olacak ulusal bir kolluk gücüne dönüştürmek için bir fırsat haline getirmeye çalışıyordu. Dillinger’ı Amerika’nın bir numaralı halk düşmanı ilan etti ve onu yakalaması için FBI’ın Clark Gable’ı kabul edilen Purvis’i onun peşine taktı.
Ancak Dillinger ve çetesi vahşi takiplerde ve çatışmalarda Purvis’in adamlarını hep alt etmeyi başardı.
|
|
TwilightCullenღ
Moderatör
Ruh Hali :
Sanal Hayvanı :
|
Konu: Geri: Halk Düşmanları Cuma Tem. 10, 2009 11:56 pm |
|
|
Bu filme kesinlikle gitmelii yaa Adamımsın Johnnyy Teşekkürler canım (:
|
|
Algieb@dmin
The R@smus'un En Gerçek F@nı
Ruh Hali :
Sanal Hayvanı :
|
Konu: Geri: Halk Düşmanları C.tesi Tem. 11, 2009 1:56 pm |
|
|
filmin türü tarzım değil "suç/aksiyon" ama johnny varsa izlenir süper bir adam bayılıyorum ona afişte süper çıkmış çok yakışmış bu tarz =))
|
|
SkaterGirL
Co - Admin
Ruh Hali :
Sanal Hayvanı :
|
Konu: Geri: Halk Düşmanları Salı Tem. 14, 2009 10:39 am |
|
|
- Algieb@dmin demiş ki:
- filmin türü tarzım değil "suç/aksiyon" ama johnny varsa izlenir süper bir adam bayılıyorum ona afişte süper çıkmış çok yakışmış bu tarz =))
Kesinlikle katılıyorum.
|
|
Hil-Arda
Moderatör
Ruh Hali :
Sanal Hayvanı :
|
Konu: Geri: Halk Düşmanları Perş. Tem. 30, 2009 8:11 pm |
|
|
geçenlerde bi kitap aldım stephen king in karanlık öyküler die.öykül öyküydü kitap bi hikayede de bu adamlar vardı yine john dilinger homer jack hamilton nelson ama filmdeki olaylar kitaptakiyle aynı deil
|
|